Γιατί χρειάζεται να ασφαλίσεις την επιχείρησή σου

Ακόμα και αν η ασφάλιση της επιχείρησής σου, φαινόταν μέχρι σήμερα πολυτέλεια, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αναθεωρήσεις. Η εμπειρία αποδεικνύει ότι μια επιχείρηση μπορεί να ανταπεξέλθει στις δύσκολες στιγμές, όταν στηρίζει το παρόν και το μέλλον της σε γερές βάσεις. Και φυσικά η ασφάλιση είναι μία από αυτές. 

Είναι γεγονός ότι κάθε επιχείρηση -ανεξαρτήτως μεγέθους- που οραματίζεται το μέλλον της σ’ ένα περιβάλλον ασφάλειας και ανάπτυξης φροντίζει να θωρακίζει το παρόν της. Οι απρόβλεπτοι κίνδυνοι είναι πλέον αρκετοί, και σαν σύγχρονος επιχειρηματίας οφείλεις να έχεις λάβει τα μέτρα σου. Τα ασφαλιστικά προγράμματα για τις επιχειρήσεις αποτελούν λοιπόν τον μοναδικό τρόπο να διασφαλίσεις την πορεία και την ομαλή λειτουργία της δικής σου επιχείρησης. Καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ασφαλιστικών αναγκών, προσφέροντας οφέλη και πάνω απ’ όλα σταθερότητα και ασφάλεια. 

Κίνδυνοι που διατρέχει η επιχείρησή σου
 

Κάθε επιχείρηση, παρά τον προγραμματισμό της και τα μέτρα που πιθανώς λαμβάνει, μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με έκτακτα γεγονότα που μπορούν να επιφέρουν δυσάρεστες συνέπειες στα οικονομικά της. Ο πιο συνηθισμένος κίνδυνος είναι μία μικρή ή ακόμα και μεγαλύτερου μεγέθους ζημιά στις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό της. Μια κλοπή ή μια ληστεία μπορεί να διαταράξουν το ασφαλές περιβάλλον μιας επιχείρησης. Ενώ καλό είναι να μην παραβλέπονται ούτε οι ζημιές που προκαλούνται από τυχαία γεγονότα, όπως η θραύση κρυστάλλων, η θραύση επιγραφών αλλά και η φωτιά ή άλλοι παρόμοιοι κίνδυνοι. Επίσης, μια πλημμύρα, μια θραύση σωληνώσεων ή ένα βραχυκύκλωμα μπορούν να επηρεάσουν την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων προκαλώντας σημαντικές ζημιές σε εμπορεύματα και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, ενώ η αστική ευθύνη, για την οποία μία εταιρεία μπορεί να βρεθεί υπόλογη, μπορεί να επηρεάσει τη βιωσιμότητά της. Όλοι αυτοί είναι βασικοί λόγοι να σκεφτεί ένας επιχειρηματίας την ασφάλιση. 

Μια ασφάλεια επιχείρησης πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνει:

  • Ζημιές από φωτιά & παρεμφερείς κινδύνους
  • Ζημιές από βραχυκύκλωμα
  • Ζημιές από καιρικά φαινόμενα, πλημμύρα, κ.ά.
  • Θραύση σωληνώσεων
  • Κλοπές – Ληστείες
  • Κακόβουλες πράξεις
  • Ζημιές από τυχαία γεγονότα όπως πτώση δέντρων, θραύση κρυστάλλων, κ.ά.
  • Ποιοτική αλλοίωση
  • Αστική ευθύνη 
  • Διακοπή εργασιών
  • Κάλυψη νεοαποκτηθέντων αντικειμένων
  • Επακόλουθα έξοδα ζημιάς
  • Έξοδα φύλαξης
  • Έξοδα μεταστέγασης
  • Σεισμός 

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: η ασφάλιση είναι μονόδρομος
 

Μια απρόβλεπτη ζημιά σίγουρα θα επιφέρει και απρόβλεπτες συνέπειες. Ειδικά σε μια μικρομεσαία επιχείρηση για την οποία οι αναταράξεις που θα προκληθούν θα είναι δυσανάλογες του μεγέθους της. Τα οφέλη που θέλεις να έχεις λοιπόν, ασφαλίζοντας την επιχείρησή σου, για να μειώσεις τις συνέπειες από τους απρόβλεπτους κινδύνους  είναι:

  • Συνδυασμός πολλαπλών καλύψεων
  • Άμεση εκτίμηση ζημιών
  • Έγκαιρη καταβολή αποζημίωσης 
  • Λογικό κόστος ασφάλισης
  • Αποζημίωση σε αξία καινούργιου


 

Πώς να επιλέξεις το κατάλληλο πρόγραμμα για την ασφάλεια της επιχείρησής σου; 
 

Είναι λογικό να θέλεις πρώτα απ’ όλα να κοιτάξεις τις τιμές για την ασφάλιση της επιχείρησής σου. Όμως το καθοριστικό είναι να αποφασίσεις με βάση τις ανάγκες σου και να τις συνδυάσεις με τις καλύψεις που προσφέρει ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο. Γνωρίζοντας τις παροχές των ασφαλιστικών προγραμμάτων, και ανάλογα με το είδος της επιχείρησης αλλά και τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιείσαι, καλείσαι να αποφασίσεις για το μέλλον της δουλειάς σου. 

Μια απόφαση που είναι ανακουφιστική όταν ξέρεις ότι έχεις κάνει τη σωστή επιλογή για να θωρακίσεις τόσο την εταιρεία σου, όσο και τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτή. Εξάλλου, υπάρχουν εξειδικευμένα προγράμματα που απευθύνονται σε συγκεκριμένους επιχειρηματικούς κλάδους και τα οποία έχουν ως χαρακτηριστικό τον κατάλληλο συνδυασμό παροχών, όπως τα προγράμματα “Expert” της Groupama

Βρες το πρόγραμμα που καλύπτει τις ανάγκες σου
 

Μέσα από τις τρεις σύγχρονες ασφαλιστικές προτάσεις της Groupama, μπορείς να βρεις εκείνη που ταιριάζει στις ανάγκες σου και φυσικά στα οικονομικά σου. Τα προγράμματα ‘Expert” ξεχωρίζουν γιατί είναι πλήρη και μπορούν να καλύψουν μεγάλο εύρος κινδύνων ανεξάρτητα από την εκάστοτε δραστηριότητα της κάθε επιχείρησης, ενώ παράλληλα διατηρούν προσιτό το κόστος ασφάλισης της επιχείρησής σου. 

Πιο συγκεκριμένα, τα προγράμματα ‘Expert” είναι: 

  • Expert Office: Προσφέρει ασφαλιστική κάλυψη σε γραφεία, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, μικροβιολογικά - ακτινολογικά εργαστήρια, οδοντοτεχνικά εργαστήρια με πάγια περιουσιακά στοιχεία έως 1 εκ. ευρώ.
  • Expert Business: Απευθύνεται σε εμπορικές επιχειρήσεις, εργοστάσια, βιοτεχνίες ή εργαστήρια. Οπότε εάν είσαι ιδιοκτήτης εμπορικού καταστήματος, αρτοπωλείου, ζαχαροπλαστείου, γυμναστηρίου, ινστιτούτου αισθητικής, κομμωτηρίου, εκπαιδευτηρίων, φροντιστηρίου, ινστιτούτου ξένων γλωσσών, εργοστασίου, βιοτεχνίας, βιομηχανίας, τυπογραφείου, φαρμακαποθήκης, τυροκομείου, εργαστηρίου ζαχαροπλαστικής, αρτοποιείου, κ.ά., αυτό το πρόγραμμα σου ταιριάζει. 
  • Expert Hotel: Το πρόγραμμα που καλύπτει ξενοδοχεία, ξενώνες ή ενοικιαζόμενα δωμάτια, με πάγια περιουσιακά στοιχεία έως 5 εκ. ευρώ. 

Επιλέγοντας ένα από τα τρία προγράμματα ασφάλισης επιχειρήσεων σου προσφέρεται δωρεάν η υπηρεσία «Προνόμιο Υγείας», η οποία παρέχει: 

  • Διαγνωστικές εξετάσεις σε ιδιαίτερα προνομιακές τιμές στον όμιλο EUROMEDICA
  • Διαγνωστικές εξετάσεις σε τιμές κρατικού τιμολογίου στον όμιλο ΔΙΑΓΝΩΣΗ

Μπορείς να δεις αναλυτικά τα προγράμματα ασφάλισης “Expert” και να δηλώσεις το ενδιαφέρον σου για το πρόγραμμα που ταιριάζει στην επιχείρησή σου. Η Groupama γνωρίζει τη σημασία της ασφάλισης επιχειρήσεων και φροντίζει να σου εξασφαλίζει σταθερότητα και ένα περιβάλλον ασφάλειας για να συνεχίζεις την πορεία σου και να ξεπερνάς κινδύνους και εμπόδια. 

Μην αφήνεις λοιπόν το μέλλον της επιχείρησής σου μακριά από το δίχτυ προστασίας που της αξίζει. Διασφάλισε την ακεραιότητά της, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές, όποιο κι αν είναι το μέγεθος ή το αντικείμενο των εργασιών της. Επίλεξε το ασφαλιστικό πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες της εταιρείας σου, ενισχύοντας το περιβάλλον ασφάλειας που κάθε επιχείρηση χρειάζεται για να αναπτυχθεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter